Υπερδραστήρια Κύστη: Νέα μέθοδος αντιμετώπισης

URGENT PC: Η πρωτοποριακή μέθοδος κατά των συμπτωμάτων της υπερδραστήριας κύστης

Τώρα πλέον και στην Ελλάδα, όσοι υποφέρουν από τα συμπτώματα της υπερδραστήριας κύστης έχουν πρόσβαση στο URGENT PC, μια νέα μέθοδο με θεαματικά αποτελέσματα στο 60% – 80% των περιπτώσεων. Το URGENT PC εφαρμόζεται, ακόμη κι όταν άλλες θεραπείες, όπως π.χ. οι φαρμακευτικές, αποτυγχάνουν και πλεονεκτεί καθώς ο ασθενής δε χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή να ακολουθήσει μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή με πιθανές παρενέργειες.

Η μέθοδος URGENT PC αφορά 1 στις 6 γυναίκες

Η συχνουρία και η ακράτεια ούρων που προκαλούνται από το σύνδρομο της υπερδραστήριας κύστης μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των ασθενών. Περίπου 1 στις 6 γυναίκες εμφανίζουν το σύνδρομο ενώ σε άτομα άνω των 40, το ποσοστό ξεπερνά το 17%. Παρόλα αυτά, έρευνες έχουν δείξει ότι σχεδόν 8 στις 10 ασθενείς δεν ακολουθούν κάποια θεραπεία για την αντιμετώπιση της υπερδραστήριας κύστης, γεγονός που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους. Το URGENT PC αποτελεί ακόμη μια επιλογή για αυτή την κατηγορία ασθενών.

Υπερδραστήρια κύστη τέλος! – Τι είναι και πως εφαρμόζεται η μέθοδος URGENT PC

  • Το URGENT PC αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διεγείρει έμμεσα τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης.
  • Βασίζεται στη διαδερμική διέγερση του κνημιαίου νεύρου, δηλαδή του νεύρου που βρίσκεται στο κατώτερο τμήμα της κνήμης σας.
  • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ένα μικρό, λεπτό ηλεκτρόδιο που έχει τη μορφή βελόνας βελονισμού, εισάγεται κάτω από το δέρμα σας στην περιοχή του αστραγάλου. Το ηλεκτρόδιο – βελόνα είναι συνδεδεμένο με έναν διεγέρτη που τροφοδοτείται με ρεύμα από μπαταρία.
  • Με την έναρξη της λειτουργίας του διεγέρτη, οι ήπιοι παλμοί που παράγονται, περνούν μέσα από το ηλεκτρόδιο και στη συνέχεια οδεύουν κατά μήκος του ποδιού προς τα νεύρα της λεκάνης που ελέγχουν τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης, ανακουφίζοντάς σας με αυτόν τον τρόπο από τα συμπτώματα της υπερδραστήριας κύστης.

Τι θα αισθανθείτε κατά τη θεραπεία

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και αυτό που ίσως αισθανθείτε είναι ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα ή μια ελαφρά δόνηση. Σε κάθε περίπτωση, το URGENT PC διαθέτει διαφορετικά επίπεδα διέγερσης, ώστε ο γιατρός να μπορεί να προσαρμόζει τη θεραπεία ανάλογα με το πόσο άνετα νιώθετε.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία της υπερδραστήριας κύστης με το URGENT PC

  • Η θεραπεία αποτελείται από 12 συνεδρίες, η καθεμία από τις οποίες διαρκεί 30 λεπτά, ενώ μεταξύ των συνεδριών πρέπει να μεσολαβεί διάστημα μιας εβδομάδας.
  • Αφού ολοκληρωθούν οι 12 συνεδρίες, ο γιατρός θα προσδιορίσει πόσο συχνά θα χρειαστούν και άλλες στο μέλλον για τη διατήρηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων.
  • Οι επαναληπτικές συνεδρίες, εφόσον κριθεί ότι είναι απαραίτητες, μπορεί να γίνονται κάθε λίγες εβδομάδες ή κάθε λίγους μήνες.

Πόσο σύντομα βλέπετε τα πρώτα αποτελέσματα με το URGENT PC

Συνήθως οι πρώτες ενδείξεις βελτίωσης των συμπτωμάτων της υπερδραστήριας κύστης εμφανίζονται στις 6 συνεδρίες. Το μέγιστο αποτέλεσμα ωστόσο επιτυγχάνεται στις 12 συνεδρίες.

Υπάρχουν παρενέργειες?

Η μέθοδος δεν έχει καμία παρενέργεια εκτός από μια παροδική ελαφρά ευαισθησία ή ερεθισμό στο σημείο τοποθέτησης του ηλεκτροδίου σε ένα μικρό ποσοστό γυναικών.

Όταν τα φάρμακα δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή έχουν παρενέργειες (π.χ. ξηροστομία, δυσκοιλιότητα, ενοχλήσεις στο στομάχι κλπ), αλλά και για τις περιπτώσεις όπου οι ασθενείς δεν θέλουν να πάρουν φάραμακα, είναι πλέον διαθέσιμη η μέθοδος του ηλεκτρικού βελονισμού.
2023-11-03T09:40:21+00:00