Βιογραφικό

Βιογραφικό2023-12-19T08:17:03+00:00

Σταύρος Λ. Αθανασίου

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος – Ουρογυναικολόγος

Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Τέως Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Ουρογυναικολογίας (EUGA)

Πρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρίας Ουρογυναικολογίας

Ο Σταύρος Αθανασίου είναι μαιευτήρας Γυναικολόγος εξειδικευμένος στην Ουρογυναικολογία και την επανορθωτική χειρουργική του πυελικού εδάφους.

Φοίτησε στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στη Μαιευτική Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο King’s College Hospital του Λονδίνου. Το 1993 αναγορεύτηκε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας.

Μετά την απόκτηση της ειδικότητας συνέχισε την εκπαίδευσή του στον κλάδο της  Ουρογυναικολογίας στο διεθνούς φήμης κέντρο Ουρογυναικολογίας του King’s College το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πρωτοποριακά κέντρα Ουρογυναικολογίας στόν κόσμο.

Έχει επίσης εξειδικευτεί στην αισθητική χειρουργική των γεννητικών οργάνων στο Laser Vaginal Rejuvenation Institute of Los Angeles, California από τον Dr David Matlock.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ξεκίνησε και οργάνωσε το τμήμα Ουρογυναικολογίας και Χειρουργικής Πυελικού Εδάφους του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα που είναι το μεγαλύτερο κέντρο αναφοράς ειδικών περιστατικών στον ελληνικό χώρο. ‘Eχει εισάγει και εφαρμόσει όλες τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης του πυελικού εδάφους (λαπαροσκοπικές και διακολπικές) που συνδυάζουν αποτελεσματικότητα και γρήγορη ανάρρωση.

Συγχρόνως έχει μια μεγάλη εμπειρία στην Αισθητική Χειρουργική Γυναικολογία κάνοντας εξειδικευμένες επεμβάσεις όπως ‘lifting’ κόλπου και αιδοιοπλαστική.

Έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μη χειρουργικές μεθόδους Αισθητικής Ιατρικής που επιτρέπουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη διαδικασία της γήρανσης και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των γυναικών.

Εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την χρήση τoυ MonaLisa Laser για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας στην εμμηνόπαυση και αναγνωρίζεται ως ένας από τους πρωτοπόρους ερευνητές διεθνώς στον τομέα αυτό. Η μέθοδος αυτή αναλόγως των ενδείξεων μπορεί να συνδυαστεί και με τεχνικές που βελτιώνουν την σεξουαλική λειτουργία όπως με PRP, θεραπεία με υαλουρονικό, O-shot κλπ.

Ο δρ. Αθανασίου έχει εισαγάγει μεθόδους μη επεμβατικές για την αντιμετώπιση της ακράτειας των ούρων στις γυναίκες με τη χρήση του PRP για την οποία τα ευρήματα της μελέτης της ομάδας του, δημοσιεύθηκαν προσφάτως σε διεθνές περιοδικό ουρογυναικολογίας ενώ η εργασία απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας στο πανευρωπαϊκό συνέδριο ουρογυναικολογίας.

Πείτε μας για το πρόβλημά σας

Συμληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και το πρόβλημα που σας απασχολεί και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί μας ώστε να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον Ιατρό.