A+ A A-

Media

Αιδοιοπλαστική

Ποιες γυναίκες τη χρειάζονται

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες ζητούν να υποβληθούν σε αιδοιοπλαστική και σε ανανέωση κόλπου (vaginal rejuvenation), μια επέμβαση που είναι γνωστή και ως lifting κόλπου.

Είναι μια επέμβαση που έχει τελειοποιηθεί τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη νέων τεχνικών αποκατάστασης αλλά και τη χρήση λέιζερ.

Αφορά σε γυναίκες που παρουσιάζουν μικρή χαλάρωση του κόλπου μετά από τοκετό ή έχουν αντιαισθητικές ουλές στο περίνεο από τραυματισμούς κατά τον τοκετό.

Η αιδοιοπλαστική αποκαθιστά αισθητικά προβλήματα των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Για κάποιους η αιδοιοπλαστική θεωρείται επέμβαση πολυτελείας. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η δυσμορφιά των γεννητικών οργάνων της γυναίκας έχει επίπτωση τόσο στην ψυχολογία όσο και στην καθημερινότητά της.

Κάποιες γυναίκες αισθάνονται άβολα και δεν μπορούν να ευχαριστηθούν τη σεξουαλική πράξη, ενώ άλλες δεν μπορούν να φορέσουν τα ρούχα που επιθυμούν ή να κάνουν ακόμα και ποδήλατο επειδή για παράδειγμα τα εξωτερικά χείλη του αιδοίου είναι υπερτροφικά.

Με την αιδοιοπλαστική αποκαθίσταται οποιοδήποτε αισθητικό ή λειτουργικό πρόβλημα των γεννητικών τους οργάνων.

Ανανεώνει τη σεξουαλική ζωή

83c2446a0896df0a1f4af01c940ae1d9 S

Η πλαστική του κόλπου είναι μια λεπτή χειρουργική επέμβαση που εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια παγκοσμίως. Αυτή η μέθοδος αφορά συνήθως σε γυναίκες που έχουν γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό και παρουσιάζουν χαλάρωση κόλπου. Στόχος της θεραπείας είναι να μειωθεί η διάμετρος του κόλπου, να στηριχθούν τα όργανα της πυέλου και εν τέλει να αυξηθεί το αίσθημα της ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Πρακτικά, ο χειρουργός αναπροσαρμόζει τόσο τον βλεννογόνο του κόλπου (το πρώτο τοίχωμα) όσο και τους μύες και τους ιστούς που στηρίζουν τα όργανα.

Ανάλογα με την περίπτωση, ο ειδικός θα επιλέξει ποια τεχνική είναι ιδανική για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της χαλάρωσης του κόλπου.

Η πλαστική επέμβαση στον κόλπο είναι μια ανώδυνη και μόνιμη θεραπεία. Η ασθενής παίρνει εξιτήριο άμεσα ή μετά από 1 ή 2 μέρες ανάλογα με το είδος της επέμβασης που θα επιλεγεί.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η ανανέωση του κόλπου μπορεί πια να γίνει αναίμακτα με τη χρήση λέιζερ. Οι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα και απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα 5 - 6 εβδομάδες.

Η εμπειρία του γιατρού και η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου αντιμετώπισης της χαλάρωσης του κόλπου εξασφαλίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα ό, τι αφορά στην ανατομική και λειτουργική αποκατάσταση του κόλπου.

Πλαστική χωρίς χειρουργείο

Στο πολύ κοντινό μέλλον η ανανέωση κόλπου δεν θα απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Με τη χρήση ενός νέου λέιζερ ο ειδικός επιτυγχάνει ανανέωση του ιστού του κόλπου αναίμακτα και χωρίς τομές. Η νέα θεραπεία εφαρμόζεται ήδη πειραματικά σε ασθενείς με χαλάρωση του κόλπου.

Πλαστική στην αυτοπεποίθηση

00d9b1e39f02d57be65ad2a9a6eaa3b8 S

Με την πάροδο των ετών, την απώλεια βάρους και τους τοκετούς τα εξωτερικά γεννητικά όργανα χάνουν τη νεανικότητά τους. Η αιδοιοπλαστική επαναφέρει τη νεανική όψη της περιοχής είτε με παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους, είτε με τη χρήση λέιζερ. Ο εξειδικευμένος χειρουργός αποκαθιστά αισθητικά τα εξωτερικά και εσωτερικά χείλη του αιδοίου, την κλειτορίδα, την είσοδο του κόλπου και το περίνεο. Η αιδοιοπλαστική αφορά και σε γυναίκες κάθε ηλικίας με εκ γενετής ανατομικά προβλήματα στα εξωτερικά γεννητικά όργανα όπως ασυμμετρία χειλέων, υπερτροφικά έσω χείλη κ.λπ. Μετά την επέμβαση η ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια μέρα και μπορεί να επιστρέψει πλήρως στην καθημερινότητά της σε μερικά εικοσιτετράωρα ενώ σε 4 – 6 εβδομάδες θα μπορεί να επανέλθει και η σεξουαλική της δραστηριότητα. Η πλαστική των εξωτερικών γεννητικών οργάνων ενισχύει την αυτοπεποίθηση των γυναικών, βελτιώνει τη σεξουαλική τους ζωή ενώ λύνει και πρακτικά καθημερινά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την ψυχολογία της γυναίκας.

Στο πρώτο ραντεβού

Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που θέτουν οι γυναίκες στον γιατρό τους πριν την επέμβαση ανάπλασης του κόλπου και της αιδοιοπλαστικής.

Η αιδοιοπλαστική είναι επώδυνη επέμβαση;

Όχι. Η ασθενής αισθάνεται μια μικρή ενόχληση η οποία υποχωρεί με ήπια αναλγητικά φάρμακα.

Πρέπει να περιμένω την εμμηνόπαυση για να υποβληθώ σε ανάπλαση κόλπου;

Όχι. Η επέμβαση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία.

Μετά την αιδοιοπλαστική θα υπάρχουν ουλές στα γεννητικά όργανα;

Όχι. Με τις σύγχρονες τεχνικές δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια στα εξωτερικά γεννητικά όργανα.

Μπορώ να μείνω έγκυος μετά την ανάπλαση κόλπου;

Καλό θα είναι η ανάπλαση κόλπου να γίνει όταν η γυναίκα έχει ήδη τεκνοποιήσει και δεν επιθυμεί να μείνει πάλι έγκυος. Αυτό επειδή ο τοκετός μπορεί να οδηγήσει σε εκ νέου χαλάρωση του κόλπου. Στην αιδοιπλαστική η τεκνοποίηση δεν επηρεάζει το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης.

 

 

Additional Info

  • Κάτω Δεξιά Εικόνα:

    Ανάπλαση Κόλπου

.